کیمیا زهرآگین برتر > مقالات در مورد عقرب > همه چیز در مورد پرورش عقرب

اموزش صفر تا صد پرورش عقرب

آشنایی با عقرب

عقرب حشره‌ای کوچک و در ظاهر بسیار خطرناک است اما عقرب ها که ساکنین صحرا‌های خشک و کوهستان‌ها هستند غیر از این ظاهر خطرناک ، فواید بسیاری هم برای طبیعت و هم برای ما انسان ها دارند و بر همین اساس در چند سال اخیر زهر عقرب به یکی از پردرآمد‌ترین تجارت دنیا تبدیل شده است.
زهرعقرب با وجود اینکه کشنده است؛ اما در ساخت دارو‌های ضدسرطانی و درمان سرطان ، ساخت آنتی بیوتیک و درمان درد‌های مفصلی، ایدز و MS و ساخت دارو‌ها کاربرد دارد و همچنین محققان در مورد استفاده سم عقرب ، در بحث آفت کشی مزارع کشاورزی به نتایج خوبی رسیده اند.
کژدم‌ ها رنگ‌های مختلفی از جمله قهوه‌ای ، زرد مایل به قهوه‌ای ، خاکستری و سیاه دارند . اندازه آنها بین ۱۸ تا ۵/ ۱سانتی‌متر مختلف است. این موجودات به واسطه شکل بدنی خود که حالتی تخت و صاف دارد، می‌توانند از شکاف‌هایی به عرض ۳ میلی‌متر نیز عبور کنند و واد خانه ها شوند.


زهر عقرب گرانبهاترین مایع دنیاست و هر یک گرم آن برابر با ۸۰ میلیون تومان است. بر همین اساس این روز‌ها ما شاهد گسترش تجارت زهر عقرب هستیم؛ چراکه بسیار سودآور است. در ایران ۶۰ گونه عقرب وجود دارد و زهر ۴ نوع آن‌ها بسیار ارزشمند است .


چرا کسب و کار پرورش عقرب پرسود است؟

۱-در حال حاضر تجارت عقرب بسیار نوپا است و هنوز اشباع نشده است
۲- کژدم یا همان عقرب موجود بسیار مقاومی است و تلفات کمی دارد
۳-زهر عقرب گران قیمت ترین مایع دنیاست.
۴-کار عقرب ظرفیت بسیار زیادی دارد و…
۵- پرورش عقرب هزینه زیادی ندارد و فقط کمی صبر می خواهد
۶- سم عقرب نیاز به رسیدگی دائم ندارد (تنها روزی ۲ ساعت)
۷- قیمت خریدسم عقرب هر گرم خشک ۶۵ تا ۹۰ میلیون
۸- خرید و فروش سم عقرب در این بازار نقدی انجام می گردد.
۹ - پرورش عقرب وسم عقرب نیاز به مکان بزرگی ندارد و در یک فضای کوچک می شود عقرب پرورش داد.

پرورش عقرب

هدیه ویژه ما به شما

                                                                                             pdf آموزش درآمد زایی میلیونی از زهر عقرب


همه چیز درباره پرورش عقرب


شرایط پرورش عقرب :


دمای مورد نیاز عقرب ها

 دمای مناسب برای پرورش عقرب ، حدودا بین ۲۱ تا ۳۲ درجه سانتیگراد است. همچنین لازم است برخی مواقع این دما برای پرورش عقرب تا ۳۷ درجه سانتیگراد نیز بالا رود. به طور کلی دمای متغیر محیط برای تنظیم دمای بدن عقربها لازم است، از این رو داشتن یک سیستم گرمایشی در محل نگهداری ضروری است.


نور مورد نیاز عقرب ها

عقربها محیط تاریک را می پسندند بنابراین نوردهی چندانی مورد نیاز نیست.
همچنین بهتر است در محیط نگهداری عقرب ها ، به صورت متناوب از یک دوره روشنایی و تاریکی استفاده کنید به طوری که زمان تاریکی آن اندکی از زمان روشنایی بیشتر باشد.

پرورش عقرب

پرورش عقرب

تغذیه عقرب پرورشی

غذای عقرب پرورشی چیست ؟
برای تغذیه عقرب پرورشی می توانید از کرم خاکی یا جیرجیرک و ... استفاده کنید. عقرب ها از گونه های مختلفی از حشرات، عنکبوت ها، عقرب های دیگر و مارمولک تغذیه یا از پستانداران کوچک مثل موش تغذیه می کنند. همچنین باید آب برای نوشیدن داشته باشند. 
چون بحث پرورش عقرب و بهره برداری از عقرب هست ، لازم است که مواد تقویتی مربوطه تهیه و به همراه کرم و جیرجیرک به عقرب ها داده بشود. هفته ای چندبار برای خوراک عقرب پرورشی زمان لازم است و آب خوردن هم می بایست برای عقرب ها هر روز گذاشته شود.


محل نگهداری عقرب :

محل پرورش عقرب باید سر پوشیده باشد. کف محل نگهداری عقرب را شن بریزید ، همچنین محل نگهداری عقرب باید دارای تهویه های مناسبی باشد و از مواردی مثل کنده درخت و ظرف آب کم عمق نیز در محل نگهداری عقرب استفاده شود. نوردهی خیلی زیادی برای عقرب ها نیاز نیست. اما توجه داشته باشید که عقرب از کوچکترین سوراخ ممکن است به بیرون راه پیدا کند. بنابراین وجود توریهای ریز در مسیر تهویه زندگی عقرب و راه عقرب بسیار ضروری است. 


فارم پرورش عقرب
فارم پرورش عقرب
محل نگهداری عقرب

نحوه آماده سازی عقرب ها پیش از ورود به فارم پرورش عقرب

بعد از خرید یا صید عقرب ، همه را با خار و خاشاک و خاک و هر موادی که به آنها چسبیده ، در یک تشت خشک با عمق بیست سانت می ریزیم. سپس هر گونه عقرب را به صورت جداگانه ، داخل تشت های کوچک تر با همان عمق البته بدون خاک و خار و خاشاک قرار دهید.
عقرب ها را به عنوان مثال سی عدد سی عدد در یک پارچ دهان گشاد شیشه ای ریخته وهمان عقرب ها با آب ولرم دمای بین ۲۱ تا ۲۸ درجه و در اتاق عقرب ها را گذاشته واتاق عقرب ها دارای دمای بیست تا بیست و پنج درجه و به دور از باد کولر و باد مستقیم میگذاریم.
حتما آب مورد استفاده برای عقرب ها تصفیه شده باشد عقرب های درون پارچ را هفت هشت بار با پنس داخل این پارچ هم میزنیم تا الودگی و خاک از بدن عقرب ها جدا شده و بعد عقربها را در الک ریخته و با آب پارچ به روی عقرب ها یکباره می ریزیم وعقرب ها را در داخل الک و در زیر الک یک سطل گذاشته تا آب خارج شده ازعقرب هااز الک داخل این سطل بریزد.


امکانات و تجهیزات مورد نیاز پرورش عقرب


محفظه ی نگهداری پلاستیکی برای عقرب
– مینی ترازوی دیجیتالی برای عقرب
– ph متربرای عقرب
– آکواریوم زایشگاه عقرب
– چراغ قوه uv برای عقرب
– دما و رطوبت سنج برای عقرب
– دستگاه دیسیکاتوربرای عقرب
– پنس بلندبرای گرفتن عقرب
– الکترو شوک قابل تنظیم برای عقرب
– ماسه مرغوب برای کف محفظه ی عقرب
– لوله آزمایشگاهی برای عقرب
– دستگاه فریزبرای عقرب

تجهیزات پرورش عقرب

– اب پاش برای عقرب
– صندوق چرخ داربرای عقرب
– کف پوش عرض ۱۷۰ برای عقرب
– دستگاه فریز درایربرای عقرب
– تانک ازت ۳ لیتری برای عقرب
– ابزار الات کارگاهی برای عقرب
– وسایل تنظیف وان و جارو
– قفسه با ساخت توسط نبشی برای عقرب
– جعبه کمک های اولیه
– پلیت شیشه ای ۱۵ سانت برای عقرب
– پلیت پلاستیکی ۸ سانت برای عقرب
_ و….


خلاصه طرح ایجاد مزرعه پرورش عقرب :

خلاصه طرح توجیهی (بیزینس پلن) ایجاد مزرعه و راه اندازی یک مزرعه پرورش عقرب با ظرفیت ۵۰۰۰۰ عدد در سال :
* زمین مورد نیاز : ۳۰۰ مترمربع
* سرمایه لازم: حداقل سرمایه جهت شروع از ۶ تا ۷ میلیون برای ۱۰۰۰ عدد عقرب مولد می باشد. (بدیهی است مزرعه های بزرگ و صنعتی سرمایه گذاری بیشتری را نیاز دارد.) 
* نرخ بازدهی طرح : ۸۰درصد است.
* دوره بازگشت سرمایه : ۱ تا ۱.۵ سال


چگونگی تکثیر عقرب

عقرب‌ها زنده‌زابوده و اغلب از نیمه تابستان تا نیمه پاییز می‌زایند و تعداد نوزاد عقرب ها بسته به نوع کژدم از ۶ تا ۹۰ عدد متغیر است. در برخی از انواع عقرب‌ها، نوزادان از سر خارج می‌شوند و در برخی دیگر نوزادان از دم . نوزادان پس از تولد خود را به سطح پشتی بدن مادر می‌رسانند و دست کم تا زمان نخستین پوست‌اندازی نوزادان بر پشت کژدم مادر جابجا می‌شوند. در این هنگام اغلب، به علت گرسنگی و نبود غذا عقرب مادر از چند نوزاد خود به عنوان غذا استفاده می‌کند. مدت باروری بسته به نوع عقرب متفاوت و معمولاً بین ۲ تا ۴ ماه است. زمان خروج نوزادها نیز براساس نوع رشد جنین از یک ساعت تا ده روز گزارش شده است
شما میتوانید آموزش چگونگی نحوه تولید و تکثیر عقرب و همچنین آموزش راه اندازی فارم پرورش عقرب را با دانلود کردن کتاب ۱۰۰% رایگان آموزش و پرورش صفر تا صد عقرب به نام "ترسناک متمول" مطالعه کنید. 

تکثیر عقرب

وضعیت بازار عقرب در ایران

ایران تنها کشور تولید کننده آنتی سرم عقرب گزیدگی خاورمیانه است، البته یک سایت تحقیقاتی در کشور عربستان در این زمینه فعالیت می کند. آنتی سرم عقرب گزیدگی که در ایران تولید می شود از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. آنتی سرم ایران گرانترین آنتی سرم عقرب گزیدگی است


فصل خرید عقرب:

از مهرماه تا اواسط اردیبهشت است. که در حال حاضر توسط صیادان انجام میشود و به موسسات وابسته می فروشند. این موسسات عقرب‌ها را پس از خریداری براساس گونه جداسازی و با استفاده از دستگاه شوک الکتریکی سم‌عقرب گرفته می‌شود

خرید عقرب

میزان تولید سم عقرب و قیمت آن:

در واحدهای پرورش کژدم از هر ۱۵۰ هزار عدد عقرب به طور میانگین ۲۵ گرم سم خشک عقرب تولید می گردد، که قیمت زهرعقرب هر گرم آن در بازارهای جهانی ۷۰ میلیون تومان می باشد. به عبارتی از پرورش عقرب و سم عقرب گیری ۱۵۰ هزار عقرب می توان قیمت زهرعقرب را ۱.۷ میلیارد تومان فروش برآوردکرد. زهر عقرب داروی اثربخشی در زمینه پزشکی و درمان بیماری ها به شمار می رود. به همین دلیل تولید و فروش زهر عقرب به روش مناسبی برای تولید ثروت و کسب درآمد برای برخی افراد تبدیل شده است. با توجه به خواص زهر عقربها هر گالن زهر عقرب ۳۹ میلیون دلاردر قیمت زهرعقرب دارد و از این روی قیمت زهرعقرب در زمره گرانترین مایعات دنیاقرار می گیرد.


دستورالعمل تکثیر و پرورش عقرب:

دستور العملهای مورد نیاز جهت پرورش، تکثیر و زهرگیری عقرب توسط محیط زیست صادر میگردد که میتوانید از سایت سازمان حفاظت محیط زیست کشور دانلود کنید لذا با توجه به اینکه این کار پرسود هنوز دستور العمل مدونی ندارد و بخشنامه ها و دستورالعملهای سازمانی دائماً در حال تغییر است نمیتوانید به فایل دانلود شده از سازمان نیز اکتفا کنید و لازم است تا جهت دریافت آخرین و کاملترین دستورالعملهای پرورش، تکثیر و زهرگیری از عقرب به واحد مربوطه (اداره امور اجرائی و شکار و صید) زیر مجموعه معاونت طبیعی در اداره محیط زیست شهرستان مراجعه و از مسئول مربوطه درخواست دستورالعمل تکثیر و پرورش عقرب را نمائید.

تمامی حقوق این سایت متعلق به شرکت کیمیا زهرآگین برتر می باشد.