کیمیا زهرآگین برتر > مقالات در مورد عقرب > مشخصات، قیمت خرید و فروش سم عقرب پرورشی گاردیوم (گادیم) خوزستان

مشخصات، قیمت خرید و فروش سم عقرب پرورشی گاردیوم (گادیم) خوزستان

مشخصات عقرب گاردیم (گادیم) خوزستان

عقرب های گونه همیسکرپیوس Hemiscorpius از خانواده همیسکرپیدائه Hemiscorpiidae هستند. عقرب های همیسکرپیوس دارای ۱۵ زیرگونه شناخته شده در جهان هستند. از این ۱۵ زیرگونه، ۶ زیرگونه در ایران شناسایی شده است که ۵ مورد آن اندومیک ایران هستند و در سایر نقاط جهان شناسایی نشده اند. تنها گونه ای که خارج از مرزهای ایران قابل مشاهده است عقرب گاردیوم یا Hemiscorpius lepturus است. 

توضیحات برای عکس ثبت نشده

پراکندگی خانواده همیسکرپیدائه در شرق آفریقا، شبه جزیره عربستان، عراق و ایران است که گونه همیسکرپیوس نیز دارای همین پراکندگی است با این تفاوت که زیرگونه ها دارای انتشار جغرافیایی بسیار محدودتری هستند. گونه همیسکرپیوساولین بار در سال ۱۸۶۱ توسط دکتر پیتر شناسایی شد و پس از آن زیرگونه ای دیگر نیز معرفی گردیدند. سم این گونه عقرب به دلیل دارا بودن سینوتوکسیک cytotoxic باعث ایجاد نکروز پوستی در فرد مصدوم میگردد.


به دلیل شباهت ظاهری هر ۶ زیر گونه در ایران عامه مردم کلیه زیرگونه ها را با زیرگونه عقرب گاردیوم اشتباه میگیرند و تمامی زیرگونه ها را به نام گاردیوم می شناسند .در حالی که عقرب گاردیوم تنها یکی از ۶ زیرگونه شناخنه شده در ایران است. گزش عقرب گاردیوم در مناطق جنوبی بسیار شایع و شناخته شده است و هر ساله افراد بسیاری از گزش عقرب گاردیوم مصدوم شده اند. در زیرگونه همی اسکرپیوس لپتروس یا گاردیوم اندازه جسه ی بدن در عقرب بالغ بین ۵۰ تا ۸۵ میلیمتر گزارش و دیده شده است.عقرب گاردیوم بدن بسیار تخت و باریکی دارد و معمولا به رنگ های زرد یا زرد متمایل به قهوه ای می باشد، و یک نوار طولی تیره رنگ بر روی قسمت شکمی عقرب گاردیوم قابل مشاهده است. طول دم عقرب گاردیوم معمولا از سایر عقربها بلندتر است و عقرب گاردیوم بیشتر از مناطق شرجی، مرطوب و گرم آسیا و خاورمیانه گزارش شده است. 


هدیه ویژه ما به شما

                                                                                          pdf آموزش درآمد زایی میلیونی از زهر عقرب


عقرب گاردیوم معمولا وارد خانه ها در مناطق شرجی، مرطوب و گرم آسیا و خاورمیانه میشود. و این عقرب از حشرات و بندپایان تغذیه میکند.عقرب گادیوم بدن بسیار باریک و تخت خود را در میان درزها و شیارها پنهان میکند. محل گزش عقرب گاردیوم به سوختگی درجه ۳ شباهت بسیاری دارد و بهبودی گزش عقر ب گاردیوم بسیار به کندی صورت میگیرد و فاصله ی زمانی دارد. سم عقرب گادیوم بسیار قوی است و حاوی نئوروتوکسیک، کاردیوتوکسیک و هموتوکسیک می باشد. زهر عقرب گاردیوم باعث گسترش سطحی نکروز بافت آسیب دیده خواهد شد (زهرعقرب گاردیوم شباهت زیادی به زهر بعضی از مارهای افعی دارد) و باعث ایجاد نارسایی کلیوی از نوع ثانویه در شخص آسیب دیده میگردد. موارد زیادی از عقرب گزیدگی این نوع عقرب گاردیوم ،باعث مرگ و میر شده است. در ایران ۲ تا ۵ درصد از این نوع عقرب گزدیگی توسط عقرب گاردیوم به مرگ و میر منجر می شود.


عقرب همیسکورپیوس لپتوروس(گاردیوم/گادیم) خوزستان چیست؟

خوزستان بیشترین میزان عقرب گزیدگی در کشور را دارد . ۶ کارشناس دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به بالا بودن میزان عقرب گزیدگی در استان خوزستان، گفت: خوزستان با توجه به شرایط آب و هوایی متنوع، پوشش گیاهی و نوع بافت خاک (رسوبی ریزبافت) از جمله مناطق مستعد برای زیست جانوران سمی به ویژه عقرب ها به شمار رفته و همواره به عنوان یک منطقه عقرب خیز مورد توجه بوده است. 

توضیحات برای عکس ثبت نشده

به گزارش از خبرگزاری  ایسنای خوزستان، دکتر اعظم تویسرکانی با بیان اینکه بیشترین میزان عقرب گزیدگی و مرگ و میر ناشی از آن در کشورایران ، در استان خوزستان گزارش شده است، اظهار کرد: طبق بررسی های انجام شده، عقرب های سیاه (اندرکتونوس کراسیکودا و هوتنتوتا اسکاچ) و عقرب های زرد (مزوبوتوس اپیوس، هوتنتوتا سولسه ئی، ادونتوبوتوس دوریه، همیسکورپیوس لپتوروس) که خطرناک ترین عقرب های ایران هستند، بیشترین موارد عقرب گزیدگی در استان  خوزستان را ایجاد کرده و می کنند. 


دکتر اعظم تویسرکانی تصریح کرد: یکی از خطرناک ترین و کشنده ترین عقرب های ایران و جهان به نام "همیسکورپیوس لپتوروس" است که در خوزستان به "گادیم" معروف و بومی  استان خوزستان است.از آنجایی که درد ناشی از گزش کژدم گادیوم کم  و ناچیز است، و بسیاری از افراد زمانی به مراکز درمانی مراجعه می کنند که سم  عقرب گادیوم بر شخص آسیب دیده اثر کرده  است و برای درمان شخص آسیب دیده بسیار دیر شده است. کارشناس دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز خاطرنشان کرد: وضعیت کسی که دچار عقرب گزیدگی شده نباید بی اهمیت تلقی شود ، چون جان بیمار در خطر است و اهمال کاری  در این مورد باعث مرگ  شخص عقرب گزیده شده می شود.


در بررسی های انجام شده توسط محققان در خوزستان، ۱۰ تا ۱۵ درصد تمامی کژدم زدگان و ۹۲ درصد تمامی بستری شدگان ناشی از گزش گادیم یا همی اسکورپیوس لپتوروس گزارش شده است. وی با بیان اینکه طبق تحقیقات به عمل آمده، مهم ترین علامت بیمار عقرب گزیده شده با گادیم تغییر رنگ ادرار به قرمز است،ادامه داد: تشنج، ‌گیجی، بی قراری، ‌رفتارهای غیرعادی، تهوع، استفراغ و سردرد نیز از دیگر علایم عقرب گزیدگی با گادیم است. تویسرکانی اظهار کرد: گزش ناشی از این نوع عقرب همچنین موجب همولیز شدید، نارسایی حاد و ثانویه کلیه ها، اختلالات سیستم عصبی و اختلالات قلبی عروقی می شود و به علاوه آثار موضعی آن نیز شدید بوده و 

توضیحات برای عکس ثبت نشده

می تواند منجر به ادم، تاول، اکیموز، و تخریب بافت های موضعی شود. بیمار ممکن است بر اثر نارسایی حاد کلیه و یا ایست قلبی تنفسی همراه با نشانه های شدید عصبی فوت کند. وی درباره راه های پپیشگیری از عقرب گزیدگی گفت: در منزل باید نسبت به مسدود کردن درزها، شکاف ها و سوراخ های موجود در دیوارها و ساختمان به ویژه زیر در­ها، پنجره­ها و اطراف لوله­ های آب و فاضلاب اقدام شود. تمام آشغال ها، سنگ ها، آجرها و تخته الوارها از اطراف خانه برداشته شوند و علف های اطراف خانه نیز چیده و شاخه ها هرس شوند، زیرا شاخه های درخت مسیری برای رسیدن عقرب به خانه است و عقرب­ ها در فصل گرم سال برای جلوگیری از خشک شدن بدنشان به مکان های نمناک و مرطوب پناه می برند.


راه اندازی بخش های تخصصی کژدم زدگی در مناطق مورد نیاز ، معرفی آنها به مردم و مسوولین و امکان دسترسی فوری به آنها ، اثرات مفید و موثری در کاهش مرگ و میر و عوارض ناشی ازکژدم زدگی در کشور ایران خواهد داشت. با توجه به اینکه کژدم زدگی از گذشته های دور مشکل عمده ای محسوب می گردیده است ، لذا در طب سنتی ایرانی در علاج نیش . روش های درمان کژدم زدگی نیز دیده می شود .


دستورات عمومی دفع سم را بکار ببر و جای نیش عقرب زده را نمک و گاورس بگذار و ببند ، اما قبل از هر چیز باید جای نیش عقرب زده مکیده شود و شرط و شروط و دستور مکیدن این حالات کاملا اجرا گردد و هر چه که درباره جذب سم عقرب از زخم ذکر شده . «سیر را بعد از نوشیدن کمی شراب است به کار گرفته شودبخورند، درد از بین می رود . اگر سیر و گردو را با هم بخورند و بعد ازمدتی کم شراب بنوشند ، در تسکین درد اثربخش تر است ، سیر و گردو را تقریبا به مقدار هفت مثقال بخورند خوب است. شخص عقرب گزیده شده بعد از خوردن سیر و نوشیدن شراب در جای گرم خود را بپوشانند تا عرق کنند . اگر ممکن باشد جایش بالای بخار گرم باشد بهتر است .مساله مهم در عقرب گزیدگی عرق کردن است و منظور از عرق کردن بیرون دادن ماده بد و ناباب است به خارج . اگر شخص عقرب گزیده شده به حمام برود و در آنجا عرق کند خوب است و همینکه از حمام بیرون آمد شراب خالص بخورد . داروهای تناولی در علاج کژدم زدگی ، آب کاهوی تلخ، آب کاسنی بیابانی، آب جو و خوردن هرچه که حرارت را رو نشاند، بویژه وقتی که التهاب زیاد باشد خوب است . قاوت سیبرا با آب سرد بخورند از علاج های درجه اول است.

با توجه به اینکه کژدم زدگی از گذشته های دور در ایران شایع بوده است ، پزشکان ایرانی در عهد قدیم روش های مختلفی را برای درمان کژدم زدگی ، کمک به فرد مصدوم(عقرب گزیده شده) و خنثی کردن یا خارج سازی زهرعقرب از بدن او به کار می برده اند. در کتاب قانون ابو علی سینا در طب ، دانشمند گرانمایه ایرانی در مورد درمان کژدم زدگی به موارد استفاده از صمغ انگدان که ویژگی زیادی دارد اشار ه شده است ، مانند خنثی کردن سم کژدم است ، همچنین استفاده از بادکشها و مکیدن محل گزش شخص عقرب گزیده شده . حجامتها که مانع نفوذ سم به ژرفای بدن است نیز توصیه شده است که شرایطی دارد . این شرایط شخص مکنده عبارتند از : نباید روزه دار باشد ،باید غذ ا خورده و دهان شسته باشد.

توضیحات برای عکس ثبت نشده

نباید دندانهایش کرم زده باشد. باید شراب ریحانی در دهان بگرداند و کمی از آن را بنوشد یا روغن گل یا گل بنفشه را در دهان نگه دارد. اگر دهان دارای آسیب باشد نباید جای گزش را بمکد. هرقدر از زهر را مکید باید فوراً آن را تف کند. در مورد درمان به سوزاندن سم یا داغ کردن یا داغ آتشین گذاشتن بر روی محل گزش یا روغن زیتون و زفت و به ویژه زفت برآتش جوشان درمحل تجمع سم در پوست اشاره شده است. این نوع از داغ گذاری به وسیله روغن داغ کار طبیبان مصری بوده است . روش داغ کردن جای نیش عقرب ، یکی از بهترین اعمال در درمان کژدم زدگی معرفی شده است. همانطوریکه در متون قدیمی هم اشاره آمده است مشکل عقرب زدگی در ایران قدمت دیرینه ای دارد .


در درمان نوین عقرب گزیدگی باید توجه داشت تفاوت زهر کژدم ها از نظر ساختمان شیمیایی و گوناگونی مکانیزم اثر آ نها در افراد مختلف آسیب دیده توسط عقرب ،طیف وسیعی از عوارض بالینی را ایجاد می نماید. در چنین شرایطی نمی توان برای درمان مصدومین  توسط عقرب ، دستور العمل یگانه ای صادر کرد . درمان کژدم زدگی به گونه کژدم و اثرات زهر عقرب بستگی دارد . حتی درمان افرادی که با یک گونه کژدم گزیده شده اند، متفاوت است و روند اجرای پروتکل درمانی به تناسب نشانه های بالینی بیمار و شدت بیماری فرق می کند . برای گزینش روش درمانی درست در افراد عقرب گزیده شده باید به خود بیمار و نشانه های بالینی وی توجه کرده در جهت اصلاح و درمان آنها گام برداشت .


البته نظر متخصصین درمانی در این مورد تا حدودی متفاوت است ، با این حال استراتژی درمانی در درمان بیماران توصیه می گردد. تعدادی از روش های درمانی ارائه شده در متون قدیمی هم اکنون نیز کاربرد دارد. روشهایی که موجب خروج زهر عقرب از بدن مصدوم می شود در پزشکی نوین هم با تغییراتی توصیه شده است ، اما در مورد معجون های دارو یی توصیه شده جای بحث و پژوهش های بیشتری دارد . دارو ها و نسخه های قدیمی در بعضی موارد با خرافات درآمیخته است.


روش های درمانی قدیمی که از دوران گذشته و سینه به سینه نقل گردیده شده است ، هم اکنون نیز در مناطق کژدم خیز و به اشکال گوناگون اجرا می گردد . برای مثال در منطقه رامهرمز در استان خوزستان برای داغ کردن محل گزش کژدم از ریگ های داغ استفاده می شود و یا روش نیشتر زدن و یا مکش به منظور خارج کردن زهرعقرب  از بدن  شخص عقرب گزیده شده ،هم اکنون نیز در بیشتر مناطق کژدم خیز به عنوان اقدامی اولیه جهت کمک به افراد آسیب دیده استفاده میشود.

توضیحات برای عکس ثبت نشده

در مناطق کژدم خیز شهرستان آران و بیدگل در استان اصفهان انجام این روش ها تا حدودی عمومیت دارد .اثرات درمانی این روش ها چندان روشن نیست و ارزیابی این روش ها نیاز به پژوهش دارد . اما در مورد خارج نمودن زهر عقرب از بدن مصدوم و یا خنثی کردن زهرعقرب در بدن بیمار هنوز هم روش های قدیمی می تواند با تغییراتی جزئی موثر واقع گردد . در مورد روشهای درمانی غیر از اعمال خرافی به بررسی و پژوهش بیشتری نیاز داریم.


درجه بندی ،علایم و تظاهرات بالینی و درمان کژدم زدگی عمومی ،بویژه ملایم تظاهرات موضعی، وجود درد ، و در بیشتر موارد،استفراغ، بی قراری و آشفتگی ملایم تجویز کردن مسکن موضعی یا بی حس کننده مانند لیدوکائین ۲% جهت کاهش درد، بستری کردن بیماران در صورت ادامه و افزایش علایم بالینی فوق به مدت ۶ تا ۱۲ ساعت است. 
اساسا در کودکان زیر ۷سال متوسط تظاهرات و علایم بالینی موضعی و عمومی مانند: بیقراری، خواب آلودگی، تعریق، تهوع، استفراغ، پرفشاری شریانی، تاکی کاردی و تاکی پنه تجویز لیدوکائین ۲% جهت کاهش درد، بستری کردن بیماران در صورت ادامه و افزایش علایم بالینی فوق به مدت ۲ ساعت تجویز آمپول سرم ضد زهر کژدم در کودکان زیر ۷ سال تا کاهش علایم بالینی شدید تظاهرات و علایم بالینی عمومی مانند:
بیقراری، تهوع، استفراغ، پرفشاری شریانی، تاکی کاردی و لرزش یا رعشه، کاهش ، ECG تاکی پنه، تغییر شدید هموگلوبین، اسپاسم، ادم حاد ریوی، کما و مرگ تجویز لیدوکائین ۲% جهت کاهش درد، تجویز خون، بستری کردن و پرستاری بیماران در بخش های ویژه، نگهداری اعمال حیاتی بیمار تجویز آمپول سرم ضد زهر کژدم در کودکان و بزرگسالان تا کاهش علایم بالینی و بهبود وضع بیمار شدت مسمومیت در مصدومین بستگی به فاکتورهایی همچون وضع بهداشتی و سن قر بانی، محل نیش، گونه کژدم، اندازه کژدم و درجه تحریک کژدم دارد .


جای نیش، عوارض و علایم نیش عقرب گادیم

یکی از مسائل عمده در درمان کژدم زدگی باز شناسی گزش کژدم های خطرناک است ، ز یرا با شناخت عوارض گزش گونه های مختلف می توان به راه کارهای درمانی مخصوص به هر کژدم دست یافت. بطور کلی نمی توان برای درمان همه گونه های عقرب ایرانی نسخه و دستورالعمل درمانی یکسان بکار برد . باز شناسی گزش کژدم ها از وظایف عمده کادر درمانی و بویژه عنصر اصلی آن یعنی پزشک می باشد.


شناخت علایم موضعی و سیستمیک گزش انواع جانوران در مناطق پر خطر ضروری است . پزشکانی می توانند به امر درمان بیماران کمک اساسی بنمایند که در منطقه حضور دائمی داشته و اطلاعات اولیه راجع به گزش انواع کژدم ها و یا جانوران زهری را جمع آوری و مطالعه کرده باشد . پزشکان علاوه بر شناخت تظاهرات بالینی موضعی و سیستمیک گزش کژدم ها باید با مرفولوژی و رنگ کژدم های خطرناک و بی خطر منطقه آشنا باشند تا با انتخاب پروتکل درمانی خاص در اسرع وقت و به موقع اقدام نمایند . به همین دلیل در این بخش به علایم مربوط به گزش کژدم های ایران اشاره شده است.

توضیحات برای عکس ثبت نشده

گزش همیسکورپیوس لپتروس ، منجر به بروز نکروز بافتی و همولیز در شخص آسیب دیده می شود . کژدم  همیسکورپیوس لپتروس عوارض شدیدی را پس از گزش افراد آسیب دیده  در مصدومین بر جای می گذارد که در طب قدیم ایران به آن اشاره شده است . شیخ الرئیس ابوعلی سینا دانشمند گرانمایه ایرانی در حدود هزار سال پیش به کژدمی اشاره کرده است که با توجه به علایم بالینی ناشی از گزش آن عقرب  می توان تظاهرات بالینی بیان شده توسط شیخ الرئیس ابوعلی سینا را مربوط به گونه کژدم همیسکورپیوس لپتروس داشت . شیخ الرئیس ابوعلی سینا در این مورد اشاره نموده کژدم های جراره (دم کشان ) تن بند بند و انگدان مانند است که دارند ،


توضیحات برای عکس ثبت نشده

نوک دمشان باریک و تیز است ، سم آنان بسیار قوی است ، در خوزستان و بویژه در عسکر مکرم خوزستان بسیارند و در جایی که انگدان بسیار است زیاد پیدا می شوند . اگر کسی را نیش بزنند، شخص فورا هیچ احساس دردی نمی کند . فردای آن روز یا بعد از فردای آن روز به درد می آید . بعد از آن شخص بسیار افسرده می شود، رنگ رخساره اش تغییر می یابد و ممکن است به یرقان مبتلا شود ، زبانش ورم می کند ، جای نیش چرکین می شود، خون می شاشد ، ممکن است مدفوعش حبس شود و رخ داده که نیش زده مرده است .به درد آمده با تپش قلب شروع می شود و سرانجام نیش زده غش می کند. اگر درد کم بود نباید فریب بخوری واهمیت ندهی، نیش جراره بسیار سمی و بدجنس است.


آنچه که از بیان این تظاهرات بالینی در هزار سال پیش استنباط می شود این است که اولاً کژدم زدگی در کشور ما ایران، قدمت دیرینه ای  و چندصدساله ای دارد ، ثانیاً فقط کژدم همیسکورپیوس لپتروس و با احتمال کمتری کژدم کمپسوبوتوس ماتهیزنی این تابلو علایم بالینی را ایجاد می کنند که در حال حاضر در کشور ما بویژه در استان خوزستان و استان هرمزگان گزش کژدم های همیسکورپیوس لپتروس و کژدم کمپسوبوتوس ماتهیزنی رخ می دهد و عوارض بالینی شدیدی را در انسان و به خصوص در کودکان ایجاد می نماید.


کژدم همیسکورپیو س لپتروس ، در بین گونه های مهم پزشکی از نظر ایجاد نشانه های بالینی استثنا ء محسوب می شود . این عقرب ایرانی  (همیسکورپیو س لپتروس)یکی از خطرناکترین جانوران زهری ایران می باشد که به ویژه در استان خوزستان گزش عقرب همیسکورپیو س لپتروس مشکلات زیادی را در مصدومین ایجاد می نماید . تظاهرات بالینی گزش گادیم بیش از حد انتظار وسیع و متفاوت است . این علایم هم به صورت موضعی و هم به صورت سیستمیک بروز می نماید .

توضیحات برای عکس ثبت نشده

تظاهرات موضعی در ابتدا درد ناچیز و قابل مقایسه با ورود یک سر سوزن۱ میلیمتر به درون پوست است . علت این است که سم کژدم همیسکورپیو س لپتروس به خودی خود باعث تحریک گیرنده های درد نمی گردد . بدلیل کندی جذب و یا اثر زهر کژدم همیسکورپیو س لپتروس ، زمان هیچ کدام از علایم موضعی و یا سراسری قابل پیش بینی نیست وبر خلاف دیگر کژدم ها ممکن است در آغاز ، هیچگونه علامتی نداشته و ۲تا ۷ روز بعد یک و یا همه علایم را با هم و یا به ترتیب به هم زند .


بدین ترتیب می توان نتیجه گرفت که سم عقرب همیسکورپیو س لپتروس (گادیم) عمری طولانی حتی تا یک هفته در بدن دارد . خیلی از بیماران  آسیب دیده توسط عقرب همیسکورپیو س لپتروس(مخصوصا بیماران بزرگسال ) ۲۴ تا ۷۲ ساعت اول دارای حال عمومی طبیعی می باشند و تنها پس از این مدت است که ممکن است حال آنها دگرگون شود.بطور کلی رفتارهای غیرطبیعی عصبی ، همولیز مخفی، همولیز شدید، تب، عرق، احساس سرما و لرز، تاکیکاردی، سستی و بی حالی، بی اشتهایی، پتشی و راش های پوستی، کاهش فشارخون و رنگ پریدگی از علایم بارز مصدومین گادیم گزیده می باشد . حتی پس از مدت ها، بعد از گادیم گزیدگی، بیماران از اختلالات روانی، مانند افزایش حالات تهاجمی، تحریک پذیری، اختلالات عاطفی و افسردگی رنج می برند . در بعضی موارد در محل گزش  عقرب همیسکورپیو س لپتروس(گادیم) نکروز وسیعی ایجاد می شود.


در بازدیدی در سال ۱۳۸۰ به منظور صید کژدم گادیم از شهرک قلعه تل واقع در۱۵ کیلومتری شهرستان باغملک از استان خوزستان به عمل آورد خانمی را مشاهده شد که مدتی قبل ، ناحیه بالای پاشنه پای راست مورد گزش گادیم قرار گرفته، ابتدا قرمز و سپس شبیه سوختگی و تاول دار می گردد و ۳۰ ساعت پس از گزش زخم در عمق و پهنا شروع به گسترش می نماید، مصدوم به بیمارستان منتقل شده و بستری می گردد ولی درمانها در کنترل زخم او موثر ۵ ماه فعال بوده و نکروز واقع نمی شود. این زخم به مدت ۶ وسیعی ایجاد می نماید که اسکار بزرگی برجای گذاشته است .


مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که زهر این کژدم موجب نکروز و زخم در پوست این حیوانات می گردد . درمان کژدم زدگی در افراد مختلف با توجه به خصوصیات فردی و ژنتیکی تا حدی متفاوت است و ممکن است به تعداد بیماران ، روش های درمانی مختلف وجود داشته باشد ، البته درمان در گروههای سنی ، جنسی، وزنی و گزش یک گونه مشخص به هم نزدیک است . در هر صورت اصولی در آن حاکم است که بایستی مورد توجه قرار گیرد . برخورد پزشکان با تجربه و متخصص با موارد متعدد و فراوان کژدم زدگان بدحال سبب می شود که با توجه به شرایط بیمار پروتکل درمانی ویژه ای در نظر بگیرند . بنابراین با توجه به مشکل کژدم زدگی در کشور ما به خصوص در بعضی مناطق نیاز مبرم به استفاده از پزشکان کار آزموده داریم تا علاوه بر بهبود کیفیت درمان ، دستیاران و اینترنها هم تحت نظر آنها در این زمینه آموزش ببینند .


قیمت خرید و فروش زهر(سم) عقرب گاردیوم خوزستان

گرانبهاترین مایع در جهان سم یا همان زهر عقرب است که قیمت هر یک گرم سم خشک این موجود برابر با ۸۰ میلیون تومان است، بر همین اساس این روز‌ها ما شاهد گسترش تجارت زهر عقرب هستیم، چراکه در آمدزایی در زهر عقرب بسیار سودآور است. این شغل یکی از نوپا‌ترین شغل‌ها است که درآمد میلیونی آن موجب شده تا جوانان اشتیاق بیشتری برای فعالیت در این حوزه داشته باشند. زهر عقرب حاوی پروتئین‌ است و برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مانند رماتیسم مفصلی، التهاب روده، بیماری ام اس، سرطان در خارج از کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد و بازار بسیار پر سودی را به خود اختصاص داده است. عقرب خشک شده،  روغن عقرب ،پودر و آرد عقرب در بسیاری از شرکت‌های دارویی و بهداشتی، عطاری‌ها و طب‌های سنتی داخل کشور قابلیت استفاده دارد. پرورش عقرب بالای ۱۰۰ درصد سودآور است، لذا برای پرورش دهندگان صرفه‌ی اقتصادی بسیار زیادی دارد.

توضیحات برای عکس ثبت نشده

توضیحات برای عکس ثبت نشده

در عقرب گزیدگی با گادیم  به دلیل احتمال راشهای جلدی میتوان از داروهای ضد التهاب نظیر هیدروکورتیزون- بتا متازون- کورتون – دگزامتازون یا پردنیزولون استفاده نمود. در گادیم زدگی به دلیل احتمال ایجاداختلات در فعالیتهای دستگاه عصبی مرکزی بهتر است از داروهای آنتی هیستامین نظیر پرومتازین و کلر فنیر امین استفاده نکرد. افزایش آب بدن از طریق تزریق درون رگی مثل دکستروز۵% (رفع اثرات همولیتیک زهر) جهت افزایش حجم ادرار و جلوگیری از رسوب رنگیزه های هموگلوبین موثر است همچنین استفاده از دیورتیکها نظیر هیدرو کلروتیازید یا فروسمید جذب ادرار را تسهیل میکند (جهت جلوگیری از رسوب ادرار). 


چرا پرورش عقرب گادیم (گاردیوم) سودمند است؟

این عقرب غیر حفار که به گاردیوم یا گادیوم هم شناخته می شود در مناطق جنوب و جنوب غربی ایران به وفور یافت می شود. نرها دمی بلند دارند ولی در ماده ها طول دم کوتاهتر است. شایعاتی مبنی بر اینکه در صورت گزش قربانی فقط ۵ دقیقه فرصت دارد تا سرم ضد زهر را به خود بزند آن هم در صورتی که فلج نشود و شدت انقباض عضلات به حدی شدید است که بعضاً آرواره قربانی ازمحل خود خارج میشود از نظر علمی فاقد اعتبار است و چنین گزارشی موجود نیست. زهر این نوع عقرب ایرانی می‌تواند یک انسان بالغ را به راحتی از پا در بیاورد در حالی که زهر سایر عقربها فقط عوارض جانبی بر جای میگذارند. همچنین سم این عقرب میتواند گلبول‌های قرمز خون را تخریب کند. در مناطق جنوبی ایران این عقرب را به عقرب مرگ نیز میشناسند. پراکندگی دراستان های خوزستان (اهوار،ایذه، مسجدسلیمان، رامهرمز و شوش)، سمنان، فارس (شیراز)، کردستان (مریوان)، هرمزگان (بندعباس)، بوشهر، ایلام (مهران، ایوان و دهلران)، لرستان (پل دختر و الیگودرز)و کرمانشاه (جوانرود، سرپل ذهاب، قصرشیرین و پاوه).


پیشگیری و کنترل عقرب گزیدگی ۱-اقدامات احتیاطی: وارسی البسه و رختخوابها قبل از استفاده. عدم پا برهنه راه رفتن. استفاده از دستکش و چکمه و سایرملزومات ایمنی به هنگام کار در مزارع و انبارها. ۲. بهسازی محیط : جلوگیری از انباشتن چوب- مصالح ساختمانی و علوفه در داخل منازل به مدت طولانی. بهبودی و بهسازی منازل و محوطه های اطراف آنها. شناسایی پناهگاههای عقرب و نابوی آنها. ۳. استفاده از حشره کشها: سمپاشی باید با مشاوره مهندسین کشاورزی و یا کارشناسان حشره شناسی صورت گیرد. سمپاشی باید در صبح وروشنایی صورت گیرد. سمپاشی باید در امکن داخلی و دیواره های بیرونی صورت گیرد.

توضیحات برای عکس ثبت نشده
تمامی حقوق این سایت متعلق به شرکت کیمیا زهرآگین برتر می باشد.