کیمیا زهرآگین برتر > مقالات در مورد عقرب > قیمت خرید و فروش هر لیتر(هزار سی سس)/هر گرم زهرعقرب سیاه در ایران و جه

قیمت خرید و فروش هر لیتر(هزار سی سس)/هر گرم زهرعقرب سیاه در ایران و جهان

همان گونه کـه بـه آن اشاره شد پرورش عقرب سیاه تنها بدلیل زهر گران‌بهای آن اسـت کـه انجام می گیرد. یکی از روش‌های مرسوم برای خارج کردن زهر عقرب ازبدن آن استفاده از شوک الکتریکی اسـت. دراین روش بـه کمک دستگاه‌های خاص نوعی شوک الکتریکی بـه عقرب وارد می کنند تا غدد سمی بدن آنرا تحریک نمایند. پس از انجام اینکار زهر عقرب از آخرین بند دم آن و نیشی کـه روی دم وجوددارد قابل استخراج خواهد بود


این روز‌ها بدون توجه به آسیب‌های زیانبار این تجارت کثیف بر محیط زیست و زندگی انسان‌ها به خرید و فروش کژدم روی آوردند.
شایعه‌ها از فروش یک کژدم به مبلغ ۲۰ هزار ریال تا سه میلیون ریال بسته به گونه، اندازه و وزن آن‌ها در این بازار سیاه حکایت دارد.
یکی از خریداران عقرب در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: تنها کژدم‌هایی با مشخصات خاص (وزن بالای ۱۵ گرم) از شکارچیان خریداری و به ازای هر عدد نزدیک به ۲۰ هزار ریال پرداخت می‌شود.

وی افزود: بازار شایعه در شهرستان آران و بیدگل و کاشان داغ شده مبنی بر این که برای هر کژدم چند میلیون ریال پرداخت می‌شود، اما این قیمت‌ها حقیقت ندارد و به هیچ وجه چنین پول‌هایی برای خرید هیچ گونه‌ای پرداخت نشده است. او با تلاش برای پنهان کاری در مورد مشتریانش در نهایت استفاده تدخینی از کژدم‌ها را تایید و بیان کرد: امروز به چند نفر از جمله اتباع خارجی فروش داشتم.

توضیحات برای عکس ثبت نشده

وقتی در سایت‌های رنگارنگ خرید و فروش حیوانات خانگی سرک می‌کشیم در میان تبلیغات انواع پرندگان، خزندگان و درندگان و... چشممان به تبلیغات عجیب و غریب برخی حیوانات می‌افتد. کروکدیل‌های پوست‌اندازی کرده خوشرنگ، عقرب سیاه براق، رتیل درشت سه‌چشم و... شاید برایمان تعجب‌آور باشد که در میان این همه حیوان مگر کسی هم پیدا می‌شود که تمایل به نگهداری از عقرب و رتیل و عنکبوت و... داشته باشد! اما واقعیت این است که این حیوانات نه چندان دوست‌داشتنی هم مشتری‌های خودشان را دارند. عقرب زنده ۵۰ تا ۱۲۰ هزار تومان، صدهزار تا ۲۳۰ هزار تومان، ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان و... قیمت عقرب‌ها بسته به تعداد مورد نیاز تا دو میلیون تومان هم می‌رسد. 


بهره برداری بهینه از کژدم‌ها تاکنون در ایران صورت نگرفته و استفاده از آن تنها به تولید پاد زهر محدود است، اما به هر روی نباید این گونه را با اندک صدقه‌ای در اختیار دلالان و کلاهبرداران قرار داد و به محیط زیست آسیب زد. بازار سیاه تجارت کژدمگرچه هر از چندی خبر‌هایی جسته و گریخته از پرورش یا خرید و فروش حیواناتی عجیب در گوشه و کنار دنیا به گوش می‌رسد، اما شاید کمتر شنیده باشیم که عده‌ای در برخی کشور‌ها دست کم چندین سالی است که به تجارت کژدم روی آوردند. موضوع به صورت محدود در برخی رسانه‌های منطقه بازتاب داشته و گزارش‌هایی از بازار سیاه شکار و خرید و فروش کژدم در برخی کشور‌های واقع در منطقه جنوب غربی آسیا و حاشیه خلیج فارس و رواج مصرف تدخینی کژدم در همین کشور‌ها خبر دادند که به طور مستقل قابل تایید نیست و صحت و سقم موضوع نیازمند بررسی‌های زیادتر است. این مخدر عجیب، به ظاهر زمان نشئگی طولانی‌تر دارد، اما به همان میزان شدت تخریبش هم بالاست و موجب از دست رفتن حافظه بلند مدت و کوتاه مدت، اختلال خواب، کم اشتهایی، توهم دائمی فرد و در نهایت حتی مرگ مصرف کننده می‌شود. هنوز مسئولان امر حاضر به اظهار نظر در این زمینه نشدند، اما گویا این داستان شگفت انگیز و در عین حال تاسف بار چند وجهی تنها به آن کشور‌ها محدود نیست. به نظر می‌رسد بعضی یافته‌های علمی در کنار برخی مسائل دیگر دلالان و سودجویان در نقاط کویری ایران را هم مانند کشور‌های همسایه مجاب کرده تا برای ایجاد بازار سیاه خرید و فروش شکارچیان کویر دست به کار شوند.


هدیه ویژه ما به شما

                                                                                            pdf آموزش درآمد زایی میلیونی از زهر عقرب


چگونه مزرعه ی پرورش عقرب سیاه راه اندازی کنیم؟

پس از خریدن عقرب‌ها باید ابتدا آن ها را تمیز کنید تا محل پرورش خودرا آلوده نکنند. بـه منظور انجام اینکار باید عقرب‌ها رابه صورت گروه گروه در محفظه یا لگنی کـه با آب ولرم پر شده اسـت ریخته و خوب آن ها رابه هم بزنید تا آلودگی‌ها از بدنشان پاک شود. دمای آب نباید از ۲۱ درجه‌ی سانتیگراد کمتر باشد و بـه بیش از ۳۰ درجه‌ی سانتیگراد برسد. پس از شست و شوی عقرب‌ها باید آن ها را در محفظه‌ای خشک مانند یک لگن خالی ریخته تا بدنشان کاملا خشک شود. پس از انجام اینکار میتوانید این جانوران رابه محل پرورش عقرب وارد کنید. بطور کل عقرب‌ها موجودات مقاومی هستند و بـه اسانی نمی‌میرند. بر این اساس کم بودن تعداد تلفات آن ها از میزان ضرر و زیان شـما در نگه‌داری انها می‌کاهد. هزینه پرورش عقرب + درآمد پرورش عقرب حال کـه با بخشی از ملزومات و پیش زمینه‌های پرورش عقرب آشنا شدید میتوانید تصمیم بگیرید کـه آیا قادر بـه انجام اینکار خواهید بود یا این‌کـه نمیتوانید از پس آن بر بیایید. در پایان برای بار دیگر تاکید می کنیم کـه پرورش عقرب کار بسیار ظریف و دشواری اسـت و بدون دیدن آموزش‌های لازم نباید آنرا انجام داد


توضیحات برای عکس ثبت نشده
محل نگهداری عقرب‌ در پرورش عقرب سیاه محل نگه‌داری عقرب‌ها باید دربخش سقف کاملا سر بسته باشد ودر بخش کف نیز با شن پوشیده شود. بـه منظور جریان یافتن منظم هوا در محل نگه‌داری عقرب‌ها باید مکان مورد نظر بـه تهویه هوا نیز مجهز گردد. اگر برای مدت کوتاهی ایراداتی در تهویه هوای محل پرورش عقرب سیاه بـه وجود آمد مشکل عدیده‌ای برای این جانور بـه وجود نمی آید. چرا کـه عقرب‌ها قادرند برای مدت طولانی بدون اکسیژن بـه زندگی خود ادامه دهند. البته باید سعی کرد مشکل تهویه هوای محل پرورش عقرب سیاه در طولانی مدت وجود نداشته باشد و خیلی زود رفع گردد. بیشتر فعل و انفعال عقرب‌ها نظیر غذا خوردن در محیط‌های تاریک و هنگام فرارسیدن شب صورت میگیرد. بنابر این اگر محل مورد نظر شـما برای پرورش عقرب سیاه از نور کافی برخوردار نباشد نباید خودرا نگران کنید. البته محل پرورش عقرب سیاه باید بطور کامل درزگیری شده باشد. چرا کـه در غیر این صورت این جانوران از محل نگه داری خود گریخته و ممکن اسـت برای دیگران مشکل‌آفرین شوند. از همین رو حتی برای سوراخ‌های هواکش و نورگیر محل نگه داری انها نیز باید از پوشش ایمنی استفاده کرد. دمای محیط پرورش عقرب سیاه باید بین ۲۱ درجه تا ۳۲ درجه‌ی سانتیگراد تنظیم گردد. البته بالا رفتن دما تا ۳۷ درجه‌ی سانتیگراد نیز مشکل خاصی برای این جانور ایجاد نمیکند. اما باید سعی کنید تا دمای محیط پایینتر از حد معمول نیاید. از همین رو مناطق گرمسیر برای پرورش عقرب سیاه مناسب‌تر بنظر میرسد. بدلیل رعایت موارد ایمنی، محل پرورش عقرب سیاه باید دور از مناطق مسکونی یا شهری باشد. هم چنین بدلیل آن کـه هنگام وقوع زمین لرزه فعالیت عقرب‌ها و تحریک‌پذیری انها افزایش می یابد، محل پرورش عقرب سیاه باید فاصله‌ی قابل توجهی از مناطق زمین لرزه خیز و گسل‌های فعال زیرزمینی داشته باشد

میزان سم عقرب استخراج شده از دم عقرب رقمی مابین یک صدم میلی‌گرم تا دو میلی‌گرم براورد میشود. پس از استخراج زهر عقرب باید تدابیر لازم برای نگه‌داری آن بـه صورت کاملا سریع اتخاذ شود. چرا کـه زهر عقرب بـه شکل مایع حداکثر تا نیم ساعت ماندگار اسـت و پس ازآن بطور کامل فاسد و بی‌خاصیت می شود. از همین رو طبق معمول زهر عقرب رابه صورت خشک نگه‌داری می کنند تا از ماندگاری بیشتری برخوردار گردد. میزان مقاومت زهر عقرب در حالت خشک شده هم حدود دو سال اسـت. دراین حالت حتی تا دمای چهار درجه‌ی سانتیگراد نیز می توان زهر عقرب را سالم نگه داشت. این در حالی اسـت کـه برای سالم نگه داشتن زهر مایع عقرب بـه مدت طولانی دمای محیط باید حدود هشتاد درجه‌ی سانتیگراد زیر صفر باشد. دراین میان دمای محیطی کـه در آن اقدام بـه استخراج زهر میشود نیز نباید کمتر از چهار درجه‌ی سانتیگراد باشد. البته این پایان کار نیست. چرا کـه پس ازآن باید محلول بـه دست آمده را در دستگاه های مخصوص دیگر قرار داد تا زهر خالص بطور کامل ازآن جدا گردد. از میان دو روش مذکور روش استخراج زهر از طریق وارد کردن شوک الکتریکی بـه عقرب روش کامل‌تری محسوب می شود. چرا کـه دراین روش زهر خالص‌تری بـه دست می آید.



با توجه بـه این موضوع کـه از هر عقرب میزان ناچیزی زهر بـه دست می آید. برای کسب درآمدزایی از زهر عقرب طریق پرورش عقرب سیاه باید از تعداد زیادی عقرب نگه داری کرد. بطور متوسط از هر پنجاه هزار عقرب بالغ کـه پس از حدود ۱۸ ماه بـه سن گرفتن زهر می رسند، حدود ۸.۳ گرم زهر عقرب در حالت خشک شده بـه دست می آید. با توجه بـه این‌کـه میانگین قیمت جهانی زهر عقرب در حال حاضر رقمی درحدود ۸۰ میلیون تومان اسـت، شـما با نگه داری از پنجاه هزار عقرب و استخراج موفقیت‌آمیز زهر آن ها میتوانید: بیش از ۶۰۰ میلیون تومان درآمد کسب کنید. البته دراین میان نباید هزینه‌های مربوط بـه نگه داری عقرب‌ها و استخراج زهر انها را نادیده گرفت. زهر عقرب‌ها طبق معمول در مصارف دکتری مورد استفاده قرار میگیرد و مهمترین کاربرد آن در تولید داروهای مختلف اسـت. البته از زهر عقرب‌ برای تولید پادزهر عقرب نیز استفاده میشود کـه آن هم خود یک دارو بـه شمار میرود.


خواص روغن عقرب سیاه

زهر عقرب حاوی پروتئین‌ است و برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مانند رماتیسم مفصلی، التهاب روده، بیماری ام اس، سرطان در خارج از کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد و بازار بسیار پر سودی را به خود اختصاص داده است. عقرب خشک شده، پودر و آرد عقرب در بسیاری از شرکت‌های دارویی و بهداشتی، عطاری‌ها و طب‌های سنتی داخل کشور قابلیت استفاده دارد. پرورش عقرب بالای ۱۰۰ درصد سودآور است، لذا برای پرورش دهندگان صرفه‌ی اقتصادی بسیار زیادی دارد.

عقرب یا کژدم دارای خواص طبی قابل توجهی است که قسمتی از این خواص در این بحث قید میگردد طبیعت این حیوان سرد و خشک است. خواص دارویی عقرب در طب سنتی هر گاه دم عقرب را کنده و بقیه بدن را از وسط پاره نموده و بر محلی که عقرب گزیده باشد بگذارند سم وارد شده در عضو را تقریبا جذب نموده و خطر سم را نقصان میدهد بعلاوه اطباء سنتی نوشته اند اگر شخصی که بوسیله عقرب گزیده شده عقربی را دم کنده و بقیه بدنش را کباب کرده و بخورند تا حد زیادی در خنثی نمودن سم وارد شده در بدن او موثر میباشد. افرادیکه سنگ کلیه یا مثانه دارند و یا بول آنان بسختی خارج میشود بیشتر اینگونه افراد اگر چند عدد عقرب را سوزانده و خاکستر آنرا میل نمایند در دفع سنگ و مداوای سختی خروج ادرار بسیار موثر میباشد. روغن عقرب را که طرز تهیه آن در دوره های آموزشی توضیح داده شده مصرف درمانی فراوان دارد، ضماد روغن عقرب معالج سیاتیک و اعضاء فلج شده بوده و برای بواسیر نیز نافع است و ضماد آن در محل بریدگی سبب زود جوش خوردن والتیام سریع زخم میگردد.


خودکشی عقرب سیاه

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قم، عقرب یا گژدم یکی از گونه‌های بندپایان است؛ انواع عقرب‌ها دارای نیشی در انتهای دم خود هستند؛ زهری که از نیش برخی از این گونه‌ها استخراج می‌شود در صنعت داروسازی کاربرد دارد؛ شاید وجود همین ویژگی باشد که در یک سال اخیر برخی افراد سودجو را به فکر شکار و فروش غیر قانونی این بندپای هشت پا انداخته است. شهریور امسال بود که اولین خبر از کشف محموله بزرگ ۱۲هزار عددی عقرب در خانه‌ای در شهر مشهد به گوش رسید؛ چند روز بعد دومین محموله، این بار از یک مرغداری در استان قم کشف و ضبط شد؛ خبری که مرا راهی بخش یگان حفاظت اداره کل محیط زیست استان کرد. آقای عابدی از کارشناسان حیات وحش اداره کل محیط زیست استان قم در حالی که جعبه‌های پلاستیکی نگه داری عقرب‌های گرفته شده از متخلفان را باز می‌کرد گفت:


این ۴۰۰عقرب از چهار گونه عقرب سیاه بزرگ، عقرب زرد بزرگ، عقرب سیاه کوچک و عقرب زرد کوچک هستند؛ گونه‌هایی که به علت حساسیت بالایشان به تغییرات آب و هوایی و شرایط نامناسب نگه داری، در این جعبه‌ها تلف شده اند. او می‌گفت: آنچه در این میان نگران کننده به نظر می‌رسد این است که این عقرب‌ها پرورشی نیستند بلکه از طبیعت زنده گیری شده اند. با گذشت چند ماه از آن روز، به نظر می‌رسید که شاید پرونده شکار غیر قانونی و قاچاق عقرب‌ها بسته شده باشد، اما کشف محموله‌ای دیگر حاوی سه هزار عقرب قاچاق مرا بر آن داشت تا این بار چرایی قاچاق عقرب‌ها و آسیب‌هایی که جمع آوری آن‌ها به اکوسیستم محیط زیست می‌زند را به صورت عمیق‌تر بررسی کنم.آقای احمدی، فرمانده یگان حفاظت برای ارائه توضیحات اعلام آمادگی کرد؛

توضیحات برای عکس ثبت نشده

او در حالی که عقرب‌های زرد رنگ داخل جعبه‌ها را نشانم می‌داد گفت: این گژدم‌ها از استان خوزستان جمع آوری شده اند و مقصد نهایی آن‌ها استان تهران است؛ آقای احمدی می‌گفت: چند ماه پیش پس از پخش خبر‌هایی مبنی بر گران قیمت بودن زهر عقرب، عده‌ای سودجو به فکر افتادند تا بدون داشتن اطلاعات کافی درباره نگه داری عقرب و زهرگیری درست، به فکر جمع کردن عقرب‌ها از طبیعت بیفتند؛ او در حالی که پرونده‌های متعدد روی میز را نشانم می‌داد گفت: تا کنون بیش از صد مراجعه کننده داشته ایم که در خواست مجوز برای پرورش عقرب را داشته اند، اما هیچ کدام موفق به گرفتن مجوز نشده اند. آقای احمدی می‌گفت: متاسفانه بازگرداندن این عقرب‌ها به طبیعت کار سختی است چرا که بیش از نیمی از آن‌ها طی فرایند جا به جایی از بین می‌روند.


عقرب سیاه گزنده ای خطرناک اما با ارزش این روزها اگر به بازار فراه سری بزنید در کنار سایر اجناس ،خرید و فروش یک کالای غیر معمول شما را شگفت زده خواهد کرد بله عقرب سیاه ،ساکنان فراه می گویند این روزها بازار این گزنده خطرناک بسیار گرم است. «امان الله» یکی از فروشندگان عقرب در فراه به تلویزیون چکاد گفت که در این اواخر خرید و فروش عقرب در این ولایت رونق پیدا کرده و اکثر ساکنان فراه در صدد شکار آن هستند. و قیمت هر عقرب مطابق با نوعیت و جسامت آن تعیین می‌شود. در عین حال شماری از دکانداران در این ولایت میگویند که از سوی افرادی تبلیغ شده که هر عقرب را به قیمت ۴ تا ۵ صد هزار افغانی میخرند. اما خریداران اصلی این گزنده پنهان هستند و به گونه نامعلوم و ناشناخته فعالیت می‌کنند تعدادی از دکانداران فراه مدعی اند که شماری از صرافی¬ها در خرید و فروش آن دست دارند. مسؤل صرافان در این ولایت این ادعاها را رد کرده و آن را شایعه می‌خواند و میگوید؛ این شایعات از جانب کسانی صورت میگیرد که در صدد کلاه برداری از مردم هستند. این در حالی است که در هرات و برخی از ولایت¬های دیگر نیز، افراد زیادی در این اواخر در پی جستجو و تجارت این گزنده هستند.


کژدم‌ها بنا بر تیره‌گی رنگ و وزن خود و توافق دو طرف خریدار و فروشنده در افغانستان معامله می‌شوند، اما کمترین نرخ برای یک گژدم ۱۵ گرمی در بازار مخفی هرات، ۳۵۰۰ دلار آمریکایی است. هرچه کژدم بزرگ‌تر، سنگین‌تر و سیاه‌تر باشد، نرخ آن بالاتر می‌رودوقیمت زهر عقرب بر اساس خلوص زهر ونوع ان تعیین می شود. به قول فروشنده‌گان یک گژدم سیاه ۹۰ گرامی حتی به ۱۲۰ هزار دلار هم به فروش رسیده است. به گزارش اسپوتنیک به نقل از روزنامه هشت صبح، جنس تجارت این روزها در هرات متفاوت‌تر از گذشته است. عقرب سیاه (گژدم سیاه) که در میان مردم به نام "گژدم" نیز یاد می‌شود، نوع نادری از کژدم یا دراز دم این روزها به دلیل گرمی بازار، خریداران و فروشنده‌گان زیادی را در هرات دور خود جمع کرده است. این نوع عقرب از گونه‌های بند پایان رده‌ی عنکبوتیان است که ۸ پا و نیشی با زهر کشنده دارد.


توضیحات برای عکس ثبت نشده

با جستجوی اندک در صفحات مجازی فیس‌بوک در هرات، به خریداران و فروشنده‌گان عقرب سیاه برمی‌خوریم. اغلب این فروشنده‌گان و خریداران هویت خود را به سختی فاش می‌کنند. هنوز کسی به گونه‌ی کامل از تجارت رمز‌آلود و مخفی عقرب اطلاعات درستی به دست نمی‌دهد، اما روشن است که نرخ بالایی برای هر عقرب سیاه ۱۵ گرمی وجود دارد. عقرب‌ها بنا بر تیره‌گی رنگ و وزن خود و توافق دو طرف خریدار و فروشنده معامله عقرب می‌شوند، اما کمترین نرخ برای یک عقرب ۱۵ گرمی در بازار مخفی هرات، ۳۵۰۰ دلار آمریکایی است. هرچه عقرب بزرگتر، سنگین‌تر و سیاه‌تر باشد، نرخ آن بالاتر می‌رود. به قول فروشندگان یک عقرب سیاه ۹۰ گرامی حتا به ۱۲۰ هزار دلار هم به فروش رسیده است.


توضیحات برای عکس ثبت نشده

جنس تجارت این روزها در هرات متفاوت‌تر از گذشته است. عقرب سیاه، نوع نادری از کژدم یا دراز دم این روزها به دلیل گرمی بازار، خریداران و فروشنده‌گان زیادی را در هرات دور خود جمع کرده است. این نوع عقرب از گونه‌های بند پایان رده‌ی عنکبوتیان است که ۸پا و نیشی یا زهر کشنده دارد. با جستجوی اندک در صفحات مجازی فیس‌بوک در هرات، به خریداران و فروشنده‌گان عقرب سیاه بر می‌خوریم. اغلب این فروشندگان و خریداران هویت خود را به سختی فاش می‌کنند. برخی‌ها می‌گویند که یک شبکه‌ی بزرگ و ثروتمند عربی پشت خرید عقرب سیاه وجود دارد. به استناد گفته‌های افراد رابط بین خریدار و فروشنده، این شبکه برای خرید عقرب سیاه هزینه‌های سرسام‌آوری متقبل می‌شود. خریداران ادعا می‌کنند که عقرب‌های خریداری شده از راه‌های غیرقانونی به کشورهای ایران، پاکستان، عربستان سعودی و حتا کشورهای اروپایی قاچاق می‌شوند تا در آن‌جا یا از سم عقرب های کشنده‌ ویا روغن عقرب استفاده‌ی دارویی شود یا برای فروش سم عقرب به بازار سیاه جهانی راه یابند.


مطالبی درباره ی عقرب

کژدم یا عقرب یا درازدم نام یکی از گونه‌های بندپایان رده عنکبوتیان است که دارای ۸ پا و نیش یا زهر کشنده می‌باشد. نیش عقرب در نوک دم آن قرار دارد. عقرب‌ها شب‌ها به آرامی به فعالیت‌های زیستی خود می‌پردازند و بیشتر در آب و هوایی گرم فعال هستند.عقرب ها چنگال‌های خارداری دارند که در واقع قسمتی از دهان عقرب ها محسوب می‌شوند. آن‌ عقرب ها قادرند که مادهٔ سمی خطرناکی از قسمت عقب بدنشان به طرف مهاجمین بپاشند.عقرب ها بیشتر در شب شکار می‌کند و پاهای بلند جلویی خود را برای پیدا کردن غذا به‌کار میبرند.همچنین عقرب ها پس از یافتن غذا آن را با چنگال‌هایشان می‌گیرند. کژدم‌ها یا همان عقرب هااغلب در طول روز در زیر سنگ‌ها یا در حفره‌های به نسبت خنک زیر زمین پنهان می‌گردند. کژدم‌ یا همان عقربها رنگ‌های مختلفی مثل زرد مایل به قهوه‌ای، قهوه‌ای، خاکستری و سیاه دارند و اندازه آن‌ عقرب ها بین۱.۵ تا ۱۸ سانتی‌متر مختلف است .عقرب ها بواسطه شکل بدنی خود که حالتی تخت و صاف دارد، می‌توانند از شکاف‌هایی به عرض ۳ میلی‌متر نیز عبور کنند و خود را وارد خانه انسان‌ها سازند. کژدم‌ ویا عقرب ها در محیط خارج از خانه در شکاف و درز بین سنگ‌ها، زیر پوست درختان، بین هیزم‌ها و مانند آن یافت می‌شوند .عقرب ها در محیط خانه در حمام، دستشوئی، آشپزخانه و محیط‌های مرطوب دیده می‌شوند. عقرب ها همیشه در طول روز در گوشه‌ای بی‌حرکت و پنهانند و در طی شب فعالیت خود را آغاز می‌کنند و به‌دنبال شکار خود می‌روند .این عقرب ها سم عقرب  خود را از طریق نیش که در انتهای دم آن‌ها وجود دارد به شکار خود تزریق می‌کنند از حدود ۲۰۰ گونه متفاوت عقرب که در سراسر دنیا پراکنده‌اند فقط حدود ۲۰ گونهٔ آن‌ عقرب ها سمی هستند و در میان همه ی گونه های عقرب نوعی به نام عقرب قرمز هندی کشنده‌ترین گونه ی عقرب می‌باشد.میزان کشندگی این گونه عقرب در ایالت‌های هند بین ۴۰ تا ۳۰ درصد گزارش شده‌است.


توضیحات برای عکس ثبت نشده

برخلاف شایعه‌ای که می‌گوید خطرناک بودن عقرب به رنگ آن بستگی دارد و در برخی از نقاط ایران معتقدند که عقرب زرد خطرناک است و در برخی از نقاط دیگر عقرب سیاه را خطرناک می‌دانند، این ارزیابی قابل قبول نیست و رنگ عقرب هیچ نقشی در غلظت سم عقرب یا خطرناک بودن عقرب گزیدگی  آن ندارد. می‌توان گفت که سم عقرب‌های نواحی خشک و گرمسیر در ایران دارای غلظت بالایی است. خوشبختانه خطرناک‌ترین عقرب‌ها هم هنگام گزش انسان معمولاً تمامی سم خود را تزریق نمی‌کنند؛ زیرا عقرب در مصرف سم عقرب صرفه‌جویی می‌کند و همیشه در گزش اول با تزریق مختصری آنزیم سعی در دور کردن دشمن دارد ولی عقرب چنانچه اسیر شود و راه فراری نداشته باشد، مجبور به تزریق سم اصلی خود می‌شود. عقرب برای جایگزینی سم عقرب نیاز به تغذیه بیشتر دارد و برای همین عقرب زیاد مایل نیست که سم خود را هدر دهد.سم عقرب مربوط به نوعی عقرب ویا کژدم به نام سنتروروئید اسکالپچراتوس (Centruroides Sculpturatus) شدیداً کشنده‌است که عقربی کوچک و زرد رنگ است، با یک توبرکول کوچک روی پشت. طول این عقرب ها ۲٫۵ تا ۷.۵ سانتی‌متر است و به آن «عقرب جرار» نیز گفته می‌شود. خطرناک‌ترین نوع عقرب در ایران عقرب گاردیوم است که در منطقه خوزستان یافت می‌شود و سم این عقرب کشنده است. سم سایر عقرب‌ها کشنده نیست.


زهر عقرب  مایعی بی‌رنگ و شفاف است که خاصیت قلیایی تا خنثی دارد و در واقع نوعی پروتئین است. سم عقرب از عناصری مانند کربن، ئیدروژن، ازت و گوگرد تشکیل شده‌است. سم عقرب شامل پروتئین‌های مختلفی از قبیل توکسین و آنزیم می‌شود. توکسین‌ها یا فاکتورهای سمی شامل نورووکسین (سم عصب‌گرا)، هموتوکسین و کاردیوتوکسین است. آنزیم‌ها که باعث سهولت تأثیر سم عقرب می‌شوند، شامل لستیناز، هیالورونیداز، فسفولیپاز، پروتئیناز و آنزیم‌های انعقادی یا ضدانعقادی است.زهر کژدم‌ها ویا عقرب ها بیشتر بر بند پایان و جانوران کوچک مؤثر است اما بعضی گونه‌های آن عقرب ها مانند «عقرب قاتل» برای انسانها هم کشنده هستند. این معلوم نیست که یک  عقرب  پس از مردن تا چند دقیقه می‌تواند بگزد. زهر اکثر عقرب های سمی باعث نابودی گلبول‌های قرمز خون می‌شود و در محل گزش نیز تغییر رنگ موضعی و تورم دردناک ایجاد می‌کند. گرچه به‌طور متناقص سم عقرب های کشنده باعث علائم موضعی و تورم زیاد نمی‌شود ولی حتماً باید توسط پزشک معاینه شده و با تزریق سرم ضدعقرب درمان شود. کودکان و افراد سالمند نیز نسبت به زهرعقرب آسیب پذیرتر بوده و نیازمند توجه بیشتری می‌باشند. علاوه بر آسیب به گلبول‌های قرمز، زهر عقرب علائم عصبی نیز ایجاد می‌کند که شامل بی‌قراری، تشنج، راه رفتن نامتعادل، آبریزش از دهان، حساسیت شدید پوست به لمس، انقباضات ماهیچه‌ای، درد شکم و کاهش کارکرد سیستم تنفسی می‌باشد که در اکثر موارد این علائم در عرض ۴۸ ساعت فروکش می‌کنند

توضیحات برای عکس ثبت نشده

مطالعات علمی نشان داده است که سم عقرب سیاه برای درمان سرطان و تعداد بی‌شماری از بیماری‌های دیگر خاصیت دارویی دارد و همچنین روغن عقرب. برای تهیه‌ی این گزارش، مجبور شدم در قالب خریدار عقرب و گاهی در لباس فروشنده عقرب با خریداران و فروشنده‌گان عقرب سیاه ملاقات کنم. نخستین ملاقات‌شونده یک جوان تقریباً ۲۰ساله بود که همراه با چند جوان هم‌سن و سالش به خرید و فروش عقرب سیاه مشغول است. در مرکزی‌ترین نقطه‌ی شهر به ملاقاتش رفتم. او یک فارم پرورش عقرب داشت و به قول خودش برای هر عقرب ۱۰ گرمی تا ۱هزار دلار سرمایه‌گذاری کرده بود. او گفت که از معامله‌ی عقرب سیاه پول خوبی به جیب زده است و ادامه‌ی این قضیه وکار فارم عقرب به نفعش تمام می‌شود و درآمدزایی از زهر عقرب دارد.

توضیحات برای عکس ثبت نشده

با فرد دومی که ملاقات کردم، در نخست مرا مورد بازرسی بدنی قرار داد و گفت که برای امنیت جان خودش دست به این کار می‌زند. او گفت که هر عقرب سیاه را با قیمت‌های متفاوت و نظر به توافق با فروشنده عقرب می‌خرد و سپس آن را به یک خریدار عقرب عرب می‌فروشد. از هویت مرد عرب‌تبار چیزی نگفت اما تأکید کرد که یک مترجم هراتی‌الاصل دارد و با مشتریان بومی در ارتباط است. معامله با فرد عرب‌تبار هم راه و رمز خاص خودش را دارد. هر کسی که حاضر به فروش عقرب سیاه باشد، عکسش را به رابط یا مترجم فرد عرب می‌فرستد و در نهایت با اندکی چانه‌زنی، عرب فرد مورد اعتمادش را برای خرید عقرب می‌فرستد. عقرب سیاه بیشتر از ولایت‌های فراه، نیمروز و ولسوالی‌های غوریان و کهسان هرات شکار می‌شود، اما مرغوب‌ترین و با ارزش‌ترین عقرب ها از صحراهای خشک و سوزان ولایت فراه به دست می‌آید


توضیحات برای عکس ثبت نشده
بازار خرید عقرب(عقرب ایرانی) تنها در هرات داغ نیست که در ولایت فراه هم وضع به همین شکل است. روند شکار خزندگان کمیاب در افغانستان به ویژه عقرب سبب نگرانی فعالان محیط زیستی شده است. به باور کارشناسان محیط زیست، وجود هر نوع جنبنده‌ای در خاک برای اکوسیستیم حیوانی، نباتی و آبی ضروری است. هرچند فعالان محیط زیست در هرات به این باور اند که دولت بیشتر درگیر امور نظامی و سیاسی است و کمتر توجهی برای حفظ محیط زیست و برخورد با شکارچیان غیر قانونی عقرب دارد،لذا از نهادهای دولتی خواهان جلوگیری از صید عقرب ها جهت برهم نخوردن اکوسیستم هستند.
تمامی حقوق این سایت متعلق به شرکت کیمیا زهرآگین برتر می باشد.