عقرب گادیم با اندازه ای بین ۵۰ تا ۸۰ میلی متر عامل آسیب دیدن بسیاری از کودکان و مردم محلی در استان های جنوبی کشور است. عقرب گاردیوم رنگی زرد و قهوه ای و دم بلندتری از بقیه عقرب های ایرانی دارد. سم عقرب گاردیوم بسیار قوی و خطرناکی است که شبیه به سم افعی است. سم عقرب گادیم مرگ آوره است و می تواند یک فرد بزرگسال را هم بکشد. عقرب گاردیوم سمی ترین عقرب جهان هم هست.محلی ها به این خطرناک ترین عقرب ایرانی ، عقرب مرگ می گویند. محل گزش عقرب گاردیوم قرمز و متورم میشود و اغلب سم کشنده و یا فلج کننده ای دارند! سم خطرناک ترین عقرب های ایران در کارخانه های داروسازی برای تهیه پادزهر زهرعقرب مورد آزمایش قرار می گیره. در صورت نیش زدن عقرب بایدبه سرعت خودمان را به پزشک برسانیم
شاید شما هم یکی از مخاطبان خبرهای تاسف بار در مورد مرگ کودکان در خوزستان باشید. پایان هایی که متهم اصلی اش عقرب گزیدگی است. آقای جوهری از عقرب های ایران عقرب های خاص سرزمین خوزستان می گوید: «در خوزستان دو گونه عقرب خطرناک با عنوان «عقرب خوزستانوس» و «عقرب ایرانوس» زیست می کنند که به آنها عقرب های دم طلایی و عقرب های سیاه هم می گویند. جالب است بدانید که عقرب ایرانوس و خوزستانوس به نام عقرب ایرانی در لیست بندپایان سمی دنیا به ثبت رسیده است. در کنار این دو گونه عقرب، سه گونه عقرب خطرناک هم در خوزستان زندگی می کنند که تا به حال مرگ بر اثر گزش های مرگبار آنها بسیار گزارش شده است. عقرب ایرانی بویژه عقرب های خوزستان بالاترین میزان گزیدن را در دنیا به خود اختصاص داده اند. (عقرب همیسکورپیوس لپتوروس) یکی از آنهاست. عقربی که زرد رنگ است و جثه کوچکی دارد. در خوزستان به آنها «گادیم» می گویند. نرهای عقرب گادیم خطرناکترند.نرهای عقرب گادیم به خاطر دم بلندشان به راحتی می توانند سم خود را وارد بدن قربانی کنند. گونه عقرب گادیوم از عقرب هایی است که برای نیش زدن تعلل نمی کند.عقرب گادیوم از وارد کردن بیشتر از حد سم خود در بدن قربانی، ابایی ندارد. این ویژگی دست و دلبازی برای تزریق سم عقرب در عقرب گادیوم آنها را به خطرناکترین عقرب ها در خوزستان و ایران تبدیل کرده است. (عقرب کمپسوبوتوس ماتهزنی) گونه دیگری از عقرب هاست که جثه بسیار کوچک و بدن باریک و کشیده ای دارد.
این عقرب به رنگ زرد یا آجری است. عقرب ماتهزنی هم از گونه ای است از عقرب ایرانی که باید آن را در خطه خوزستان سراغ گرفت، چیزی که اینگونه عقرب را به شهرت رسانده سم مهلک آنهاست. سم عقرب ماتهزنی ها به راحتی می تواند درصد باورنکردنی از گلبول های قرمز خون را تخریب کند. شاید تا به حال عنوان عقرب سیاه را شنیده باشید؛ عنوانی که مو بر بدن آدمی سیخ می کند. «عقرب آندرکتونوس کراسیکودا» در واقع همان عقرب سیاه است. عقرب کراسیکودا جثه درشت تری نسبت به دو گونه قبلی دارد. رنگ عقرب کراسیکودا سیاه یا قهوه ای تیره است. اینگونه نه تنها در خوزستان بلکه در تمامی نقاط ایران پراکندگی دارد. سم عقرب کراسیکودا نیز کشنده است. البته نه بیشتر از دو گونه عقرب ایرانی دیگر. شاید این به خاطر رنگ سیاه و شکل و شمایل رعب انگیزش باشد که همه تصور می کنند مهلک ترین و مرگبارترین عقرب دنیاست.
می گویند عقرب های ایرانی گزنده ترین عقرب ها در جهان هستند. مأوای عقرب ها در بیابان هاست، عقرب ها در دشت کویر و دشت لوت زیاد به چشم می خورند و همینطور در خوزستان، که سرزمین عقرب هاست و مهلک ترین عقرب های سمی در آنجا زیست می کنند.
تا نام بیابان و صحراهای داغ و خشک به میان می آید، نگرانی و دلهره از وجود عقرب ها یا کژدم ها صد چندان می شود. وحشت از عقرب گزیدگی و وجود عقرب ،موجودی ریزنقش اما مجهز به سم بسیار خطرناک و کشنده. در اینجا می خواهیم از سلاطین مرگ در بیابان ها بگوییم،از «عقرب ها». می گویند عقرب ایرانی سمی ترین عقرب ها در جهان هستند. مأوای عقرب ها در بیابان هاست، عقرب ها در دشت کویر و دشت لوت زیاد به چشم می خورند و همینطور در خوزستان، که سرزمین عقرب هاست و مهلک ترین عقرب های سمی در آنجا زیست می کنند. شاید شما هم یکی از چند میلیون آدمی باشید که در موردعقرب ها و پرورش عقرب کنجکاوی می کنید.
۱- ضدگلوله بودن عقرب :
مرتضی جوهری محقق و حشره شناسی که سال ها در مورد عقرب ایرانی تحقیق کرده است. حرف های بسیار جالب و شنیدنی در مورد عقرب ها مطرح می نماید. عقرب ها ویژگی ها و رفتارهای عجیبی دارند. یکی از این ویژگی های عقرب نر و ماده که آقای جوهری در مورد آن صحبت می کند، ضد گلوله بودن عقرب است! «عقرب ها موجودات شگفت انگیز و البته خطرناکی هستند که همیشه کنجکاوی بشر را برانگیخته اند. این کنجکاوی ها در مورد اینگونه از بندپایان خاص، باعث شده محققان به نتایج باورنکردنی در مورد کژدم ها دست پیدا کنند. قبل از هر چیز بهتر است در مورد مقاومت عقرب بگوییم. عقرب ها تنها موجوداتی هستند که اشعه رادیواکتیو تاثیری بر عقرب ها ندارد! با بررسی که بر روی ضعیف ترین عقرب ها انجام شده، مشخص شده است که ضعیف ترین انواع عقرب ها می توانند ۴۰ هزار راد (راد واحدی است برای اندازه گیری جذب تشعشعات پرتوهای یون) را تحمل کنند. کافی است بدانید این آمار در مورد انسان کمتر از ۶۰۰ راد است. این یعنی اینکه با این ویژگی، عقرب ها می توانند از انفجار اتمی هم جان سالم به در ببرند!»
۲-عقرب موجودی در همه مکان ها:
به گفته آقای جوهری عقرب ها موجوداتی هستند که با توجه به مقاومت بدنشان می توانند هر جایی زندگی کنند و مدت ها دوام بیاورند. «عقرب ها هم در محیط خارج از خانه در شکاف و در زیر سنگ ها، زیر پوست درخت، بین هیزم ها و ... یافت می شوند و هم در محیط داخل خانه، حمام، دستشویی، آشپزخانه و محیط های مرطوب. عقرب ها قادرند هر جایی زیست کنند. عقرب ها شب فعالند. عقرب ها در طول روز در گوشه ای بی حرکت مخفی می شوند و وقتی شب فرا رسید از کمین 'گاه خود بیرون می آیند و شروع به فعالیت می کنند. عقرب حرکت نمی کند مگر اینکه بخواهد شکمش را سیر کند.عقرب، شب ها به دنبال شکار است. عقرب ها از پاهای بلند جلویی خود برای پیدا کردن غذا استفاده می کنند و بعد از یافتن طعمه، آن را به وسیله چنگال های شان می گیرند. این شکارچیان کوچک، سم عقرب کشنده خود را از طریق نیش عقرب که در انتهای دم آنها وجود دارد، به شکار خود تزریق می کنند.» در افراد گزیده شده توسط عقرب باید محل گزش عقرب را به خوبی ضدعفونی کرد.
۳-عقرب وصرفه جویی در سم:
با اینکه عقرب های استان خوزستان دارای بالاترین میزان غلظت سم عقرب هستنداما با اینحال،ویژگی خاصی درعقرب ها وجود دارد که کمی از این نگرانیها را برطرف می کند.«خوشبختانه عقرب ها برای خرج کردن سم عقرب کمی محتاط هستند. باید گفت حتی خطرناکترین عقرب ها هم هنگام گزش انسان (عقرب گزیدگی)معمولا تمامی سم عقرب خودراتزریق نمیکنند چراکه عقرب در مصرف سم عقرب صرفه جویی میکند و همیشه عقرب ها درگزش اول با تزریق مختصری آنزیم،سعی در دورکردن دشمن دارد امااگر اسیرشود و راه فراری نداشته باشد مجبور به تزریق سم عقرب اصلی خود می شود. عقرب برای جایگزینی سم عقرب و تولیدزهر خودنیازبه تغذیه بیشتری دارد وبرای همین زیادمایل نیست که سم عقرب خودرا هدربدهد.» . نوزاد عقرب هم دارای زهر میباشد.